Skip to main content

Voorzitter gezocht voor EHBO-vereniging

EHBO-vereniging Nuenen c.a. zet zich in om het voorkomen van ongevallen te bevorderen en daarnaast verantwoordelijke hulp te verlenen wanneer er sprake is van een ongeval. Dit doen wij onder meer door onderwijs te verzorgen: zowel diverse cursussen EHBO en reanimatie voor belangstellenden binnen, en soms buiten, onze gemeente, als bijscholing voor gediplomeerde hulpverleners. Daarnaast ondersteunen we andere organisaties door Eerste Hulp te verlenen bij (plaatselijke) evenementen. Je kent ons misschien wel van bijvoorbeeld de Van Goghmèrt, Koningsdag of carnaval. Ook werken we samen met soortgelijke verenigingen in het belang van EHBO en het dienen van onze samenleving.

Onze vereniging wordt volledig gedraaid door vrijwilligers: de leden zetten zich met hart en ziel keer en keer in voor het hulpverlenen bij ongelukken en preventie daarvan. We zijn op zoek naar iemand die onze voorzitter wil opvolgen, vanaf eind maart 2024. Ervaring in het besturen van een (vrijwilligers)organisatie is niet nodig, maar wel welkom.

De voorzitter:

– Is het gezicht en de leider van onze vereniging;

– Onderhoudt contact met o.a. de overkoepelende EHBO-organisaties, de gemeente Nuenen en het Nuenens College (onze onderwijslocatie);

– Is het aanspreekpunt van de vereniging en geeft vorm aan PR en werving. Dit gebeurt in samenwerking met het secretariaat;

– Wordt onderdeel van een betrokken kleinschalig bestuur met hart voor Eerste Hulp;

– Hoeft niet perse gediplomeerd hulpverlener te zijn, maar heeft affiniteit met EHBO.

Ben jij of ken jij iemand die het bestuur wil versterken als voorzitter?
Voor meer informatie over deze functie binnen onze vereniging, kun je contact opnemen met Hans Doffegnies via doffegnies@onsbrabantnet.nl, of tel. 06 – 22 40 90 80.