Skip to main content
Gemeente
19 maart 2024maart 21st, 2024No Comments

NLdoet: vernieuwde kampvuurcirkel voor Rudyard Kipling

De kampvuurcirkel van Scouting Rudyard Kipling is alweer twintig jaar oud, en toe aan vernieuwing. Op zaterdag 16 maart, tijdens de landelijke vrijwilligersdag NLdoet, ging een groep vrijwilligers aan de slag met het maken van een sluitende zitring, en het vernieuwen van de vuurplaats. En dat is gelukt. Sterker nog: dankzij de inzet en het enthousiasme van een flinke groep vrijwilligers, is ook het voedselbos die dag nog aangepakt. We kijken terug op een geslaagde dag.

De vuurplaats van Scouting Rudyard Kipling is niet zomaar een kampvuurcirkel. Het is een amfitheater, verzamelplaats en vuurcirkel in één, al 20 jaar actief in gebruik. Een mooie plek in het bos, die echt niet elke scouting heeft. Die we dus graag behouden.

De cirkel is rond
Het klusteam van de scouting kreeg opdracht om een vernieuwingsplan te maken. Eisen: de functionaliteiten behouden, veilig stoken, een natuurlijke uitstraling en hergebruik van materialen. Dankzij sponsoring door Gebr. Van de Berk uit Gerwen, blijven we ook qua materiaalkosten binnen het budget.
De groep mensen die ons deze dag hielp, bestond uit ons klusteam, leden, oud-leden, ouders van leden en nog wat andere enthousiastelingen. De ochtend bestond voornamelijk uit fysiek graafwerk, en ’s middags werd er met opsluitbanden een nieuwe zitring geplaatst. Met basaltkeien maakten we in het midden een nieuwe vuurplaats.

Nieuwe aanplant in het voedselbos
Omdat vooral het graven vlotter liep dan gedacht, is een deel van de groep later nog in het voedselbos gaan helpen. Daar is onkruid verwijderd, zijn bessenstruiken en een rozenhaag aangeplant en nog wat boompjes verplaatst. Ondertussen hadden alle scoutinggroepen gewoon hun draaidag, dus het was gezellig druk op het terrein.

Vrijwilligers: bedankt!
We kijken terug op een hele leuke en geslaagde dag. Via deze weg willen we alle vrijwilligers nogmaals bedanken. De klusclub gaat verder met het vastzetten van de nieuwe zitring en het vernieuwen van de andere zitringen rondom de vuurplaats.
Wil je de vorderingen volgen? Ben je benieuwd naar wat onze scouting allemaal doet? Op Facebook en Instagram delen we bijna wekelijks het laatste nieuws en de avonturen van onze speltakken. We delen er ook hoe leuk het is om vrijwilliger bij onze scouting te zijn. Naast klussen aan een kampvuurcirkel is er bij ons van alles te doen. Meer weten over Scouting Rudyard Kipling? Kijk op onze socials of op www.rudyardkipling.nl