Skip to main content

Nieuwe woonzorglocatie Het Nuenhemhuis viert opening met open huis

 Het Nuenhemhuis in Nuenen opent op vrijdag 16 februari officieel de deuren. Deze nieuwe woonzorglocatie biedt straks een fijne woonplek voor mensen met dementie. De opening wordt diezelfde dag gevierd met een open huis. Buurtbewoners en geïnteresseerden kunnen tussen 13.30 en 16.00 uur een kijkje nemen in het nieuwe pand aan de Gerstakker in Nuenen-West.

 Het Nuenhemhuis is de 94e locatie van zorgorganisatie Dagelijks Leven, die door heel Nederland gespecialiseerde 24-uurs dementiezorg biedt. “In kleinschalige setting, met maximaal 22 bewoners”, vertelt locatiemanager Monique van den Oever. “Elke bewoner heeft een eigen studio. Deze kunnen ze met meubels en spullen van thuis inrichten. Ook zijn er twee gezellig ingerichte woonkamers en organiseert onze activiteitenbegeleider van alles in de activiteitenruimte. Die zijn trouwens nooit verplicht, hoor. Wie zijn wij om te bepalen hoe onze bewoners hun dag indelen?” De ruime tuin die rondom het hele huis wordt aangelegd, maakt het plaatje echt af, vertelt Monique trots. “Ik kan niet wachten daar met de bewoners heerlijk in het zonnetje te zitten of een rondje door de tuin te wandelen.”

 Betaalbare dementiezorg, ook met AOW
Een nieuw huis met een ruime tuin en eigen kok, waar gespecialiseerde zorg wordt geboden; het klinkt misschien prijzig. Maar dat is zeker niet het geval, wil Monique benadrukken. “Wonen in Het Nuenhemhuis is betaalbaar, ook met alleen een AOW als inkomen. En er zijn nog en paar studio’s beschikbaar.”

 Open huis
Buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen op vrijdag 16 februari een kijkje komen nemen in Het Nuenhemhuis. Tussen 13.30 en 16.00 uur is er open huis aan de Gerstakker 24 in Nuenen.
Bezoek voor meer informatie over Het Nuenhemhuis www.hetnuenhemhuis.nl of neem contact op met locatiemanager Monique van den Oever via m.vandenoever@dagelijks-leven.nl.