Skip to main content

Leisure-onderneming Libéma neemt Golf De Gulbergen over van Attero

Leisure-onderneming Libéma heeft Golf De Gulbergen overgenomen van Attero. Het beheer van de golfbaan zal worden voortgezet door Gulbergen BV. Er gaat bij deze overname geen werkgelegenheid verloren. De Brabantse onderneming is per 1 maart in bezit van alle aandelen, maar mag zich met terugwerkende kracht eigenaar noemen vanaf 1 januari dit jaar. Het vastgoed op de golfbaan, dat eerst in handen was van Metropool Regio Eindhoven (MRE), is eveneens overgenomen door Libéma. De huidige golfvereniging en academie kunnen, net als individuele sporters, gewoon gebruik blijven maken van de drie banen.

Veel kansen
De naastgelegen dierentuin Dierenrijk is al sinds 2004 in eigendom van Libéma. Dirk Lips, directeur van Libéma, kent daardoor de baan heel goed: “We zijn hier al twintig jaar actief, kennen de regio en weten wat er speelt. We zien heel veel kansen voor deze baan. Het is een schitterend terrein met niet alleen het hoogste punt van Brabant, maar ook nog eens de mooiste hole van de provincie, met 45 meter hoogteverschil.”
De Brabantse ondernemer is zelf een grote sportliefhebber en dat uit zich ook professioneel: “Met Profcycling, Omnisport, Libéma Open, The Dutch Masters en als partner van het BrabantSport Fonds zijn we actief op allerlei gebieden in de sportwereld. We vinden het dan ook heel mooi dat we daar nu met Golf De Gulbergen een nieuwe tak aan toe kunnen voegen.”

Kennis en expertise
Robine van Gerwen, manager van Golf De Gulbergen is blij met de nieuwe eigenaar. “Met deze overname worden we onderdeel van een van de grootste leisure-ondernemingen van Nederland. Het is fijn om straks gebruik te kunnen maken van zoveel kennis en expertise. Ik kan niet wachten om samen de baan nog verder te ontwikkelen.”

Golf De Gulbergen bestaat uit drie lussen: de Sprookjesbaan en Libellenbaan, die samen de achttien holes golfbaan vormen, en de Old Course. De gelijknamige golfclub is met bijna 1400 leden één van de grotere verenigingen van Nederland. Bij de Golfacademy kunnen lessen genomen worden. Restaurant De Hooghe Bergh is gevestigd in het clubhuis op de baan en is vrij toegankelijk, ook voor niet-golfers.

Landgoed
De golfbaan is gelegen op Landgoed Gulbergen. In de eerste decennia van de 20e eeuw kwam er hier in plaats van de heidevelden en bossen een afvalstortplaats. Sinds de jaren 90 van de vorige eeuw heeft het 325 hectare grote gebied een recreatiefunctie. Er is naast de dierentuin en golfbaan ook nog het ‘Het dak van Brabant’ te vinden; een natuurgebied op en rond de oude vuilnisbelt dat geliefd is bij onder meer wandelaars, fietsers en hardlopers.