Skip to main content

Bier bezien met witte bonensoep

Vroeger kende Gerwen vele brouwerijtjes want water drinken was gevaarlijker dan bier drinken en daar hadden de Gerwense gildebroeders wel oren naar. Ze proefden veel soorten bier bij diverse brouwerijtjes en het beste bier werd gedronken met de kermis. Een traditie die nog steeds leeft bij het Gilde. Slecht water is er tegenwoordig niet meer, maar toch wordt er op donderdag voor Gerwen kermis traditiegetrouw door de Gildeleden en verwanten van het Heilig Kruisgilde het bier bezien. Als het bier is goed gekeurd door de aanwezige is er voor ieder die nog hongerig is een lekker bord vers gemaakte witte bonensoep.

Kermisschieten voor leden

Op zondag is het kermisschieten voor leden, maar iedereen is natuurlijk van harte welkom. In de eerste ronde zal er geschoten worden voor het Regentschap. De Regent bij het Heilig Kruisgilde vervangt de Koning in het geval de Koning zelf niet de honneurs kan waarnemen. Daarna vanaf de tweede ronde gaat het om de levensmiddelen prijzen.

Worst schieten

Op kermismaandag 16 oktober is de Schutsherd om 12.00 uur open en voor wie een kaartje wil leggen, is er volop gelegenheid. Van 14.00 uur tot 16.00 uur vindt het traditionele worst schieten plaats, waarbij je een echte worst kunt winnen. Bij het Gilde kun je nog ouderwets kermis vieren met livemuziek van Elske Verstappen en Ad Welten en natuurlijk veel gezelligheid.