Skip to main content

Ontspannen onderweg met WilNuTaxi

Door Caroline van Nes

“Bij ons krijg je 100 % service, in plaats van 10% korting” Sinds een paar jaar is Nuenen een taxibedrijf rijker. WilNuTaxi staat voor Willems Nuenen Taxi.

Eigenaar Hans Willems vertelt: “Ik ben begonnen als dj, had samen met mijn broer een drive in show waar denk ik best veel Nuenenaren mij van kennen. Met de Nikita Discoshow hebben we heel wat feestjes gebouwd. Later ben ik een bedrijf in audio-video gestart, waar ik werkte in de entertainmentwereld, in theater en horeca. Ik had een heel mooi bedrijf, maar ik hou ervan om vooruit te denken. Vijf jaar geleden werd ik vijftig en toen dacht ik: ‘Over tien jaar ben ik zestig, ik kan dan als oude man niet meer aankomen met: ik heb de meest hypermoderne audiovisuele oplossingen etcetera’, ik denk dat je dan niet geloofwaardig bent. Dus ik wilde iets anders gaan doen.”

Gastvrijheid en service
Een voorstel om eens in een taxi te rijden bleek goed uit te pakken; Hans vond het rijden en het contact met de passagiers heel leuk. Zo leuk, dat hij inmiddels zijn eigen taxibedrijf heeft. Op de website staat te lezen: ‘Contact met mensen, gastvrij en service gericht werken zijn redenen waarom hij in de taxibranche stapte’. Hans had echter de pech dat hij zijn bedrijf net was gestart toen corona uitbrak.

“Dat was wel lastig ja”, zegt hij. “Ik had net iemand in dienst genomen en het begon lekker te lopen. De horeca ging dicht en mensen gingen niet op vakantie. Ik ben toen gaan kijken wat er wel kon en dat was vooral veel ritjes naar de teststraat en vaccinatiecentra.”

Altijd op tijd
Gelukkig ligt die tijd achter ons en kunnen mensen weer volop op vakantie. De meest geboekte ritten zijn dan ook naar Eindhoven Airport en ook wel naar andere luchthavens.

Hans: “Wanneer mensen online en minstens 24 uur vooruit boeken, krijgen zij de beste prijs. Bovendien vinden wij een dienstbare opstelling heel belangrijk: we laden de bagage in, helpen mensen met instappen en wanneer gewenst lopen we even mee naar binnen. Goede service bieden is mijn belangrijkste doel. Dat betekent ook dat we er zijn op de afgesproken tijd en de avond van tevoren bellen we altijd even om de afspraak te verifiëren. Bij ons krijg je 100 % service, in plaats van 10% korting.”

Uitbreiden
Hans wil met zijn bedrijf graag groeien zodat WilNuTaxi in de toekomst een full service taxibedrijf kan worden. Hiervoor is hij op zoek naar nieuwe chauffeurs. “In deze tijd misschien lastig”, zegt Hans, “maar ik geloof erin om werknemers eerlijk te belonen en te investeren in goede arbeidsomstandigheden. De chauffeur is tenslotte ons visitekaartje. We rijden in moderne, op zijn minst hybride auto’s, want we proberen met het bedrijf zo duurzaam mogelijk te zijn. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet!”

Interesse om chauffeur te worden of een rit boeken? Zie voor meer informatie de advertentie in deze Rond de Linde of kijk op: www.wilnutaxi.nl