Skip to main content
Nieuws
13 oktober 2023oktober 19th, 2023No Comments
Met plezier en trots nodigen de leden van gemengd koor De Vrolijke Samenzang u uit voor het gratis jubileumconcert op zondag 22 oktober om 14 uur in de Regenboogkerk in Nuenen. Laat u betoveren door het optreden van solisten Irene Meevis en Rianne Vogten, en laat u meevoeren op de klanken van bekende en onbekende melodieën. De Vrolijke Samenzang is vijftig jaar geleden op 21 oktober 1973 opgericht. Dit concert vormt de feestelijke afsluiting van het vijftigjarig jubileum van het koor.

Vijftig jaar koor betekent veel meer dan samen zingen. Het is het plezier van een mooie melodie, het samen struikelen over een moeilijk woord, de uitdaging van een ingewikkeld ritme, het overbrengen van ontroering en emotie en dan uiteindelijk de kick van de ultieme samenklank.
Vijftig jaar koor betekent samen gezond ouder worden. Zingen is als yoga voor je lijf. Je traint je houding, je ademhaling en je stem. Als een zachte massage van binnenuit. Zingen is hersens kraken. Als je melodie, tekst en ritme instudeert, train je de hersenen optimaal. Je stimuleert hersenactiviteit en er ontstaan nieuwe verbindingen in de hersenen. Heel belangrijk om hersenziekten tegen te gaan.
Vijftig jaar koor betekent het komen en gaan van mensen, het delen van lief en leed, het samen afscheid nemen van een geliefde vriend of vriendin of het troost geven aan families door het zingen van een lievelingslied van de overledene. We kunnen vele namen noemen. We houden hen bij ieder optreden in gedachten. Zingen is ook therapie voor de ziel. Het geeft kracht in de oorlogstijden van het leven. Het jubelt als we samen feesten. En dat hebben we dit jubileumjaar samen gevierd.

Na een concert in Het Klooster, een optreden bij Muziekmaatje, een gezamenlijke beleving van musical Les Miserables in Breda en vele repetities op dinsdagochtend in de raadszaal zullen wij op 22 oktober een (deel van) ons verrassend repertoire laten horen. Queen, Bellini, onder de enthousiaste en strakke leiding van dirigent Natalia Tretiakova en pianist Ton Toirkens durven wij alles aan. Irene Meevis en Rianne Vogten zingen het Bloemenduet uit de opera Lakmé van Delibes. De geesten uit de hemel zullen neerdalen wanneer ze samen met het koor ‘We the Spirits of the Air’ van Henry Purcell vertolken. Amazing Grace, Gabriellas Song, (de Postkoets en Die Gavotte) nemen u mee naar andere tijden, andere plekken.
Kortom, ons jubileumconcert mag u niet missen.

Het concert begint om 14.00 uur, de zaal open om 13.30 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is zeer welkom in de collectemandjes bij het verlaten van de zaal. Na het concert is er een vrolijk samenzijn. Consumptiebonnen zijn te koop bij de ingang à 1 euro. Koffie/thee/bier/fris kosten twee bonnen; een glas wijn kost drie bonnen.

Wij zijn altijd blij met nieuwe leden. Zingt u onder de douche, bij het stofzuigen, op de fiets of in de kerk. Dan zijn wij naar u op zoek. Wel of niet bladmuziek kunnen lezen is niet belangrijk. Een muzikaal gehoor wel. Hebt u interesse, dan kunt u na het concert altijd met een of meerdere koorleden komen buurten. Of kom op dinsdagochtend luisteren en meezingen tijdens onze repetitie om 10 uur in de raadszaal van Het Klooster in Nuenen.