Skip to main content

Honkballers HSCN U15-1 pakken kampioenschap in laatste speelronde

Ongekend spannend was de ontknoping van het seizoen voor de honkballers van HSCN U15-1, maar op de laatste speeldag hebben de jongens dan toch beslag weten te leggen op het kampioenschap in de 2e klasse poule D! Uitgerekend tegen de nummer twee van de ranglijst, De Hazenkamp uit Nijmegen, moest er vorige week zondag gewonnen worden.

De wedstrijd vond plaats op Sportpark de Lissevoort uiteraard met veel ouders, broers, zusjes en vrienden langs de lijn. Superspannend dus, ook voor de coaches. Werper voor HSCN Sil Akerboom wist een meer dan prima wedstrijd te gooien. Omdat de Nijmeegse werper niet veel onderdeed, én de beide ploegen ook verdedigend sterk speelden, bleef de score beperkt tot enkele runs na een uur spelen. Het publiek was niet voor niets gekomen, zij zagen een kwalitatief sterke wedstrijd met mooie verdedigende acties aan beide kanten. Uiteindelijk gaven enkele stevige honkslagen toch de doorslag, en wist HSCN de eindstand op 5-2 te brengen. Coaches Ralf en Danny roemden na de wedstrijd ook het wederzijdse respect en de sportiviteit tussen de beide rivaliserende teams. Sterker nog, de Nijmegenaren zijn tot nog laat gebleven op de Lissevoort om samen te bbq’en en een klein feestje te vieren, in welke sport zie je dat! Op de derde plaats eindigde dit seizoen Cardinals uit Oss. Laatste werd Twins uit Oosterhout.

Op 22 oktober wordt het seizoen nog afgesloten op het eigen Ad Scheepers Jeugdtoernooi. Daarna gaan de handschoenen en knuppels weer even de tas in tot januari, dan begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen.