Skip to main content

Het Levend Kerstverhaal in Weverkeshof

Door: Mariët Jonkhout

Voor velen is het dé start van het kerstfeest; een bezoek aan de uitbeelding van het Levend Kerstverhaal in Dorpsboerderij Weverkeshof. Een jarenlange traditie die dit jaar alweer voor de vijftiende keer plaatsvindt.

Op zaterdag 23 december kun je, als bezoeker, weer getuige zijn van ‘het feest van het licht’, levend verbeeld door meer dan honderd vrijwilligers, waarvan de jongste nul en de oudste dik in de zeventig is. Vanaf 17.00 uur maak je, onder begeleiding van een gids, een wandeling van ongeveer een half uur langs een aantal statiën die het verhaal van de geboorte van Jezus vertellen.

Uiteraard mag je, net als Jozef en Maria, niet zomaar Bethlehem in. Na het betalen van € 2,- toegangsgeld aan de tollenaars buiten de poort, moet je je eerst laten inschrijven bij Bureau Inschrijvingen. Hier krijg je een bewijs van toegang tot de stad dat je goed moet bewaren, want soldaten kunnen er onderweg altijd naar vragen.

Via een kraam met glühwein en chocolademelk loop je vervolgens Bethlehem binnen en tref je, naast een goede herder die op zoek is naar een van zijn schapen, onder andere een zeer boze koning Herodes, drie wijzen uit het oosten en een live engelenkoor. Ook liggen er herders in het veld die hun schapen laten bewaken door honden van de Bordercollieclub. Misschien vind je, anders dan Jozef en Maria, wel een slaapplek in de volle herberg of in het BBB (Bed & Breakfast Bethlehem). Lukt dit niet dan is er vast nog plaats in de stal naast de kribbe.

Deze vijftiende editie van het Levend Kerstverhaal belooft weer een prachtige te worden die voor jong én oud beslist de moeite waard is om te gaan bekijken. Het Levend Kerstverhaal is een doorlopend toneelstuk dat opgevoerd wordt tussen 17.00 en 20.00 uur. Vanwege de verwachte drukte is het verstandig om een beetje verspreid binnen deze tijd te komen kijken.

Het Levend Kerstverhaal is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Nuenen c.a. en wordt gesponsord door onder andere Lions Club, Jumbo Ton Grimberg en Stichting GGD Baron van Hardenbroek van de Kleine Lindt. Een vrijwillige bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.

Waar: Dorpsboerderij Weverkeshof, Jonkheer Hugo van Berkellaan 5 Nuenen
Wanneer: Zaterdag 23 december van 17.00 – 20.00 uur
Toegangsprijs: € 2,- p.p.

Foto’s: Frank van Welie