Skip to main content

De Guus Meeuwis Tribute Band in Concert….

Na het succes van vorig jaar is het de Stichting Parkevenementen wederom gelukt om Nuenen op zaterdag 18 mei a.s. te laten genieten van de ‘Guus Meeuwis vibe’, met een openbaar concert van de Guus Meeuwis Tribute Band. ‘Het is een NACHT – (reprise)’, helemaal gratis, het zal gezellig druk worden in het park’. Een interview met de Guus Meeuwis Tribute Band.

Voor ons zitten een paar leden van de Guus Meeuwis Tribute Band, waaronder zanger en frontman Wouter van Aert, die inderdaad veel op Guus lijkt. Wouter geeft aan dat het idee al langer in zijn hoofd zat om iets met die gelijkenis te doen. De laatste jaren wordt hij vaak aangesproken door mensen die vinden dat hij op Guus lijkt. Zelfs Sanne Hans (Miss Montreál) van het SBS-programma ‘Thank you for the music’ gaf aan dat hij er heel goed iets mee zou kunnen doen.

Begin 2022, vlak na Corona, begon de zoektocht naar muzikanten die dit mee op wilden zetten. Niet echt lastig, er was meer dan voldoende animo. Nu in totaal met 8 muzikanten waarvan een groot deel uit Nuenen komt. Met 2 fulltime professionals, 5 ervaren semiprofessionals en natuurlijk Wouter zelf, is de hoogste kwaliteit gewaarborgd. Het repertoire van Guus is behoorlijk uitgebreid, maar het vinden van zijn topnummers is niet zo moeilijk. Waren ze vorig jaar goed voor 15 nummers, dit jaar ligt dat aantal ruim boven de 20.

‘De muziek van Guus klinkt makkelijk, het tegendeel is waar’, geeft Wouter aan. ‘Zelfs onze profs hebben soms net iets meer tijd nodig om uit te vinden wat er nu precies gespeeld wordt’, gaat Wouter verder. ‘Bladmuziek is niet beschikbaar, dus we zijn aangewezen op ons zelf’. De zangkwaliteiten van de echte Guus worden wel eens ter discussie gesteld. ‘Onterecht’, zegt Wouter. ‘Vooral in het laag, is Guus gewoon goed. En al zijn liedjes zingt hij met volle overtuiging’.

‘We willen de mensen graag een gezellige avond geven met de meest bekende nummers van Guus. Die spelen we in een mix van wat je op spotify kunt vinden en hoe Guus ze zelf live speelt. Dat is leuk voor het publiek en zeker ook voor ons’.

Tribute bands zijn trendy op dit moment, Battle of the Tribute Bands heeft daar zeker een rol in gespeeld. ‘We krijgen volop aanvragen voor Tribute festivals, waar we dan vaak niet langer dan een uurtje mogen spelen’, geeft Wouter aan. ‘Liever spelen we onze hele set, zodat we een echt concertgevoel kunnen brengen, waarbij dan alle topnummers voorbij komen: de rustige, gevoelige,  de feestnummers; een ode aan de gezellige, leuke en pakkende muziek van Guus Meeuwis, gebracht door een stel muzikanten met dezelfde Brabantse roots’.

Voor het concert in Nuenen zal Frank Reemers als gast-gitarist mee optreden. ‘Daar zijn we blij mee’, geeft Wouter aan: ’nog weer een extra tintje Nuenen’.

Het evenement begint om 20.30 uur in Het Park in Nuenen en is gratis toegankelijk.