Skip to main content

Kids Knot Dag!

Op woensdagmiddag 14 februari organiseert De Knotgroep Nuenen een knotmiddag voor de jeugd van Nuenen.  Een unieke mogelijkheid om al op jonge leeftijd te proeven van een oud ambacht . En om in de gezonde buitenlucht een mooie bijdrage te leveren aan de Nuenense natuur. Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom!

Wat staat de jeugd te wachten?

  • We verzamelen woensdagmiddag de 14e om 14.00 uur op de hoek van de Eikenlaan en de Paaihurken.
  • Ervaren knotters van De Knotgroep Nuenen vertellen jullie daar in het kort waarom we eigenlijk de wilgen knotten. Ook zullen zij een korte instructie geven ‘hoe het moet’. Maar het leukste voor jullie is natuurlijk om zelf aan de slag te gaan!
  • Daarom mogen jullie, onder begeleiding van deze ervaren knotters, zelf een aantal wilgen kortwieken. Hiervoor hebben we een aantal mooie wilgen uitgezocht.
  • Natuurlijk nemen we op tijd een pauze zodat jullie energie kunnen bijtanken, wij zorgen voor wat lekkers!

Hoe kun je meedoen?
Kinderen moeten zich via mail opgeven met vermelding van hun leeftijd. Voor kinderen onder de 4 jaar moet er een begeleider meegaan. Het mailadres is Knotgroep.IVNnuenen@gmail.com . Natuurlijk zijn ook de ouders van harte welkom om hun kroost bezig te zien of zelf een handje uit de mouwen te steken.

We adviseren de ouders wel om de kinderen strakke kleding, stevige schoenen of laarzen aan te doen. Tevens graag (werk)handschoenen meenemen. De Knotgroep zal zorgen voor het noodzakelijke gereedschap.

Geef je op voor deze educatieve activiteit. Zo leveren jullie een bijdrage aan een beter leefklimaat en een waardevolle natuur in onze gemeente. Samen genieten van de natuur is onze de bindende factor!

Wil je meer weten voordat je komt, bel dan 06-17875755 of mail knotgroep.IVNNuenen@gmail.com

We zien jullie graag verschijnen!